Prezident Obama nevylučuje otvorenie veľvyslanectva v Iráne

NETKY.SK • 29 December 2014, 14:59 • 2 min
Prezident Obama nevylučuje otvorenie veľvyslanectva v Iráne

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama nevylučuje, že by Spojené štáty mohli jedného dňa znovu otvoriť veľvyslanectvo v Iráne, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na otázku združenia verejnoprávnych rozhlasových staníc NPR, či si vie predstaviť, že by v priebehu posledných dvoch rokov jeho prezidentovania Spojené štáty otvorili svoje veľvyslanectvo v islamskej republike, Obama odpovedal: "Nikdy nehovorím nikdy." Dodal však, že vzťahy s Iránom treba obnovovať postupne.
     

Podľa šéfa Bieleho domu je Irán niečo iné ako Kuba, kde USA už plánujú otvoriť svoje veľvyslanectvo, pretože Kuba je malá a pre Spojené štáty nepredstavuje nijakú významnú hrozbu. Na druhej strane Irán je veľká krajina, ktorá podporuje terorizmus a pokúša sa nadobudnúť jadrový potenciál.
     

Obama však napriek tomu dúfa, že Spojeným štátom sa podarí dosiahnuť s Iránom dohodu o jeho jadrovom programe a Irán sa opäť bude môcť začleniť do svetového spoločenstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona