Prezident: Nikdy som nemal problémy s Dzurindom, Ficom ani Radičovou

NETKY.SK • 27 December 2013, 11:04 • 2 min
Prezident: Nikdy som nemal problémy s Dzurindom, Ficom ani Radičovou

BRATISLAVA – Prezident Ivan Gašparovič nikdy nemal problém spolupracovať s premiérmi Mikulášom Dzurindom, Robertom Ficom ani Ivetou Radičovou.

slovakia

left justify in out

 "Ja som si vedomý, že vo funkcii prezidenta by som nemal deliť ľudí na tých, s ktorými chcem hovoriť, a na tých, s ktorými nechcem," povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

Ako dodal, Radičová ho často navštevovala. "V jej vláde vždy boli problémy s jednotlivými ministrami, takže som nikdy nemal problém ju prijať, keď sa ohlásila," hovorí Gašparovič. Prezident si tiež pochvaľuje spoluprácu s Dzurindom, ktorý počas Radičovej vlády pôsobil aj ako minister zahraničných vecí. "Vo vzťahu k zahraničiu sme sa vždy korektne dohodli, nehovorím o personálnej politike, ktorú robil na ministerstve, to bolo iné," poznamenal prezident. Dobrý vzťah má podľa vlastných slov aj s Ficom. "Nemôžem si nejako sťažovať a myslím, že ani bývalí predsedovia vlád nemôžu povedať, že som ich ignoroval alebo nechcel s nimi rokovať," doplnil.

Ak niekde spolupráca nefungovala, bolo to podľa Gašparoviča skôr v parlamentnej oblasti, a to najmä za predsedníctva Richarda Sulíka. "Vtedy som sa nestretol prakticky ani s jedným predsedom výboru. Keď napríklad predseda ústavnoprávneho výboru vie, že o ich zákone rozhoduje aj prezident a sú tam nejaké problémy, mali by si to vydiskutovať. Predtým som to robil," 

Ivan Gašparovič sa stal prvýkrát prezidentom v roku 2004. V roku 2009 bol zvolený opätovne. Ako hlava štátu spolupracoval s premiérmi Mikulášom Dzurindom (2004-2006), Ivetou Radičovou (2010-2012) a s Robertom Ficom (2006-2010 a od roku 2012). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona