Prezident Napolitano je pripravený vyhlásiť voľby na 24. februára

NETKY.SK • 20 December 2012, 07:39 • 2 min
Prezident Napolitano je pripravený vyhlásiť voľby na 24. februára

Prezident Napolitano je pripravený vyhlásiť voľby na 24. februára - Politika Napolitano tak vyjadril súhlasné stanovisko s ministerkou vnútra.

slovakia

left justify in out

img

Napolitano tak vyjadril súhlasné stanovisko s ministerkou vnútra. Prezidentovo vyjadrenie je zatiaľ vôbec najjasnejšie v súvislosti s voľbami po rezignácii premiéra Montiho.

Taliansky prezident Giorgio Napolitano dnes naznačil, že krajina zrejme usporiada parlamentné voľby 24. februára.

Vo vyhlásení prezidentského paláca v Ríme sa uvádza, že Napolitano "uznal" názor ministerky vnútra Anny Marie Cancellieriovej, podľa ktorej je najlepším dňom pre voľby 24. február.

Chaotické predvolebné ťahanice medzi talianskymi politickými stranami spôsobujú, že termín volieb sa neustále posúva medzi aprílom a februárom. Prezidentovo dnešné vyhlásenie je dosiaľ najjasnejším náznakom, že favorizovaným termínom hlasovania je 24. február.

V čase pretrvávajúcej neistoty v súvislosti s termínom volieb sa objavila informácia, že taliansky premiér Mario Monti pravdepodobne cez víkend oznámi svoje ďalšie politické plány. Uviedol to dnes člen jeho vlády Andrea Riccardi.

Monti už 9. decembra oznámil, že z postu premiéra odstúpi hneď po schválení štátneho rozpočtu pre rok 2013, pretože stratil v parlamente podporu strany expremiéra Silvia Berlusconiho. Vtedy o svojej politickej budúcnosti nerozprával.

Nestraník a medzinárodne známy ekonóm Monti, ktorý vedie nevolenú technokratickú vládu, je teraz pokladaný za možného lídra centristickej koalície a jej súčasťou má byť aj nová strana založená šéfom automobilky Ferrari Lucom Corderom di Montezemolom.

Informácie priniesli tlačové agentúry Reuters a DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies