Prezident: Na návštevu Slovenska príde prezident Malty

NETKY.SK • 19 Január 2014, 10:52 • 2 min
Prezident: Na návštevu Slovenska príde prezident Malty

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič prijme hosťa v Prezidentskom paláci vo štvrtok 23. januára.

slovakia

left justify in out

Na dvojdňovú oficiálnu návštevu Slovenskej republiky pricestuje 22. januára prezident Maltskej republiky George Abela. Prezident Ivan Gašparovič prijme hosťa v Prezidentskom paláci vo štvrtok 23. januára.
Ako povedal hovorca hlavy štátu Marek Trubač, návšteva nadväzuje na historicky prvú oficiálnu návštevu prezidenta Slovenskej republiky na Malte v septembri 2011. Jej cieľom je potvrdiť priateľské vzťahy medzi našimi krajinami, zintenzívniť úroveň bilaterálnych vzťahov i spolupráce na pôde medzinárodných inštitúcií. "V neposlednom rade má návšteva prispieť k zintenzívneniu obchodno-ekonomickej spolupráce medzi SR a Maltou. Hlavy štátov sa dotknú aj aktuálnych tém európskej agendy a prípravy predsedníctiev oboch krajín v Rade EÚ (SR v 2. polroku 2016, Malta v 1. polroku 2017)," dodal Trubač. 
Návšteva sa uskutočňuje v roku 10. výročia historického rozšírenia Európskej únie a spoločného vstupu štátov do EÚ. Prezidenta George Abelu bude sprevádzať minister zahraničných vecí Malty George Vella i skupina maltských podnikateľov. V programe návštevy je aj slovensko-maltské podnikateľské fórum a podpísané budú dva dokumenty: Memorandum o spolupráci medzi Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky a Ministerstvom zahraničných vecí Maltskej republiky a Protokol o spolupráci medzi Centrom pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže SR a odborom sociálnych štandardov Ministerstva rodiny a sociálnej solidarity Malty týkajúci sa spolupráce pri medzištátnych osvojeniach detí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona