Prezident Mugabe: Chcem s vami obchodovať, nie vaše dievčatá

NETKY.SK • 11 Október 2013, 17:05 • 2 min
Prezident Mugabe: Chcem s vami obchodovať, nie vaše dievčatá

HARARE - Zimbabwiansky prezident Robert Mugabe vo štvrtok vyzval krajiny EÚ na zrušenie obchodných sankcií uvalených na jeho krajinu. Urobil tak počas stretnutia s nemeckými, francúzskymi a holandskými diplomatmi v hlavnom meste Harare.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho je potrebné sa pozerať do budúcnosti, obnoviť obchodné vzťahy a predovšetkým zrušiť obmedzenia. Tie na jeho vládu uvalila EÚ a USA pre porušovanie ľudských práv a manipuláciu viacerých volieb. Tie nedávne v júli Mugabe opäť vyhral a na čele africkej krajiny tak je už 33 rokov.

"Môže Francúzsko urobiť národnú inšpekciu a zistiť, či je správne pokračovať v politike sankcií proti Zimbabwe? Nechceme navštíviť Francúzsko. Nechcem vaše dievčatá. Nechcem navštíviť Francúzsko z romantických dôvodov. Chcem rozvinúť vzťahy medzi nami. Chceme odstránenie väčšiny sankcií, aby sme mohli vyvážať hovädzie. Chceme, aby naše kvety našli domov v Holandsku, aby si naša zelenina našla cestu na holandský trh. Poďme obchodovať," povedal diplomatom Mugabe.

Mugabe stoji na čele Zimbabwe už od roku 1980, keď krajina získala nezávislosť od Británie. Obyvatelia v marci v referende schválili novú ústavu a Európska únia reagovala zrušením väčšiny sankcií voči Zimbabwe. Samotný Mugabe však zostáva na zozname osôb, na ktoré sa vzťahuje zákaz vstupu a zmrazenie účtov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies