Prezident MOV Bach ukončil hry v Soči

NETKY.SK • 23 Február 2014, 20:38 • 2 min
Prezident MOV Bach ukončil hry v Soči

SOČI - Prezident Medzinárodného olympijského (MOV) výboru Thomas Bach oficiálne ukončil XXII. zimné olympijské hry v ruskom Soči.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach oficiálne ukončil XXII. zimné olympijské hry v ruskom Soči. Stalo sa tak v nedeľu 23. februára o 22.08 h miestneho času (19.08 h SEČ). Bach na slávnostnom ukončení vyslovil uspokojenie s priebehom ZOH a pochválil organizátorov za úspešné hry i výbornú pripravenosť.


"Veľká vďaka Soči, veľká vďaka Rusko. Dnes môžeme povedať: Rusko splnilo všetko, čo sľúbilo. Všetci ľudia v Soči i Rusku si zaslúžia našu veľkú poklonu. Toto boli hry športovcov. Odchádzame odtiaľto ako priatelia ruského ľudu. Dovidenia Soči, dovidenia Rusko," uviedol Thomas Bach, ktorý zároveň pozval športovcov na ďalšie už XXIII. zimné olympijské hry v roku 2018 do kórejského mesta Pjongčang. 

Rusi sú so zimnými olympijskými hrami 2014 spokojní. Organizátorom sa podarilo naplniť všetky ciele. Pre športovcov pripravili špičkové podmienky - výborné ubytovanie v olympijských dedinách, skvelé športoviská. "Rusko splnilo, čo sľúbilo. Boje športovcov inšpirovali celý svet. Fanúšikovia utvorili nezabudnuteľnú atmosféru. Ďakujeme športovcom, fanúšikom, dobrovoľníkov, organizátorom. Toto je nová tvár Ruska, nášho Ruska. Pre nás to boli najlepšie olympijské hry v histórii a tieto hry - olympijské, zimné, naše - budú vždy s nami," povedal šéf organizačného výboru Dmitrij Černyšenko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona