Prezident MOV Bach: Prichádza čas na zmeny

NETKY.SK • 7 November 2014, 19:33 • 2 min
Prezident MOV Bach: Prichádza čas na zmeny

BANGKOK - Prezident Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach na piatkovom zasadnutí národných olympijských výborov v thajskom Bangkoku jeho účastníkom povedal, že nastáva čas zmien v olympijskom hnutí.

slovakia

left justify in out

Zároveň ich vyzval na podporu reformných myšlienok, ktorým prikladá smerom do budúcnosti kľúčový význam. Týka sa to najmä zachovania tradičných hodnôt olympizmu, ale aj zmien v procese kandidovania na usporiadanie hier a redukcie nákladov na ich konanie.

 

"Čas zmien je už tu a musime ich všetci podporiť. Diskusia už prebieha veľmi dlho, teraz je čas konať. Ak chceme zachovať naše hodnoty, musíme sa pohnúť z miesta. Ak si to neuvedomíme, čaká nás stagnácia a potom pád," prehovoril Bach k členom národných olympijských výborov. 

 

Až štyri desiatky odporúčaní na zmeny schválil výkonný výbor MOV minulý mesiac a posunie ich do hlasovania na mimoriadne zasadnutie MOV v Monacu v dňoch 8.- 9. decembra. Odporúčania sa týkajú okrem iného vytvorenia Olympijského televízneho kanála na propagovanie olympijských myšlienok všetkým generáciám. MOV chce zachovať počet športovcov na letných hrách (10 500), ale takisto chce dať priestor športom ako bejzbal a softbal, ktoré od roku 2008 na olympiáde chýbajú. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies