Prezident Miloš Zeman už úraduje na Pražskom hrade

NETKY.SK • 11 Marec 2013, 14:54 • 2 min
Prezident Miloš Zeman už úraduje na Pražskom hrade

PRAHA - Prijatie členov diplomatického zboru, akreditovaných v Prahe, bude hlavným bodom programu dnešného prvého pracovného dňa nového českého prezidenta Miloša Zemana po piatkovej inaugurácii. Vyplýva to z informácií verejnoprávnej Českej televízie.

slovakia

left justify in out

Najvyšší český predstaviteľ sa na Pražský hrad presunul v predpoludňajších hodinách, aby sa tam zvítal so spolupracovníkmi, zoznámil s prostredím, v ktorom bude pôsobiť a pripravil na popoludňajšie stretnutie s diplomatmi. Očakáva sa, že na ňom zoznámi prítomných so svojím pohľadom na zahraničnopolitické otázky.

Zeman už skôr naznačil, že bude proeurópskejším prezidentom ako jeho euroskeptický predchodca Václav Klaus. Mieni podpísať dodatok Lisabonskej zmluvy, týkajúci sa tzv. eurovalu, čo vníma podobne ako vztýčenie vlajky Európskej únie nad Hradom v spoločnosti predsedu Európskej komisie Josého Manuela Barrosa ako symbolický krok.

Podobne ako predchádzajúci prezidenti ČR, aj Miloš Zeman navštívi pri prvej zahraničnej ceste Slovenskú republiku a následne Rakúsko.

Už v stredu čaká na Zemana stretnutie s hajtmanmi krajov ČR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies