Prezident menoval za predsedu Regulačnej rady ÚRSO Radoslava Naništu

NETKY.SK • 15 August 2017, 15:45 • 2 min
Prezident menoval za predsedu Regulačnej rady ÚRSO Radoslava Naništu

BRATISLAVA - Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska s účinnosťou oddnes vymenoval za predsedu Regulačnej rady Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Radoslava Naništu. Informoval o tom dnes Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

ÚRSO koncom júna informoval, že Regulačná rada ÚRSO 28. júna 2017 na svojom zasadnutí zvolila spomedzi seba kandidáta na vymenovanie za predsedu Regulačnej rady. Meno kandidáta na vymenovanie však úrad vtedy nezverejnil.

 

"V súlade so zákonom o regulácii tento návrh Regulačná rada podáva prezidentovi Slovenskej republiky. Návrh bol zároveň doručený Kancelárii prezidenta Slovenskej republiky," spresnil v júni regulačný úrad.

 

Podľa novely zákona o regulácii v sieťových odvetviach predseda ÚRSO už nebude môcť zastávať aj funkciu predsedu Regulačnej rady. Kandidáta na post predsedu Regulačnej rady volia spomedzi seba členovia Regulačnej rady a menuje ho prezident SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies