Prezident Medvedev: Rusi sa cítia byť slobodní

NETKY.SK • 26 Apríl 2012, 11:22 • 2 min
Prezident Medvedev: Rusi sa cítia byť slobodní

Prezident Medvedev Rusi sa cítia byť slobodní - Politika Odchádzajúci ruský prezident Dmitrij Medvedev dnes v rozhovore s piatimi veľkými ruskými televíznymi stanicami vysielanom v priamom prenose povedal, že počas jeho vlády krajina dosiahla istý pokrok

slovakia

left justify in out

img

Odchádzajúci ruský prezident Dmitrij Medvedev dnes v rozhovore s piatimi veľkými ruskými televíznymi stanicami vysielanom v priamom prenose povedal, že počas jeho vlády krajina dosiahla istý pokrok v oblasti rešpektovania ľudských práv. Protesty počas uplynulej zimy proti výsledkom decembrových parlamentných volieb podľa neho dokazujú, že Rusi sa "cítia byť slobodní".
      Medvedev sa pripravuje o necelý mesiac odovzdať funkciu premiérovi Vladimirovi Putinovi, ktorý v prezidentských voľbách získal svoj tretí mandát.
      Za neúspechy v boji s korupciou podľa Medvedeva môže úzko zomknutý svet byrokratov, ktorí odolávajú všetkým zmenám a vonkajším zásahom. Problém je priamo v systéme a nemožno ho vyriešiť iba prepustením skorumpovaných ľudí, vyžaduje si zmenu mentality, povedal. Zdôraznil, že korupcia sa stala problémom celého Ruska, pretože prenikla do všetkých vrstiev spoločnosti, od dopravnej polície až po vysokopostavených vládnych úradníkov.
      Podľa Medvedeva nikto nemá "patent na boj s korupciou" a "niektorí aktivisti" vedú svoje vyšetrovanie iba preto, aby si vydobyli politickú reputáciu. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies