Prezident Maduro vyzval USA na dialóg

NETKY.SK • 22 Február 2014, 08:36 • 2 min
Prezident Maduro vyzval USA na dialóg

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolás Maduro vyzval v piatok amerického prezidenta Baracka Obamu na dialóg s venezuelskými predstaviteľmi. Stalo sa tak len tri dni po tom, čo Venezuela vyhostila troch amerických diplomatov, ktorých obvinila z vyvolávania nepokojov. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vo Venezuele pokračujú protesty proti vláde socialistického prezidenta Nicolása Madura. Protesty podporujú študenti, ktorí vláde vyčítajú veľkú infláciu, zlé zásobovanie, nedostatočný boj s kriminalitou a represívny štátny aparát odmietajúci prepustiť väznených vysokoškolákov.
      

Opozičný líder Leopoldo López, ktorého venezuelská polícia zatkla v utorok, v piatok z cely vyzval demonštrantov, aby sa nevzdávali a pokračovali v mierových protestoch.
      

Maduro, ktorý vlani zvíťazil v prezidentských voľbách a nahradil na čele štátu socialistického vodcu Huga Cháveza, obviňuje opozičného lídra, že sa s pomocou USA snaží vyvolať štátny prevrat.
      

Pri protestoch a demonštráciách zahynulo doposiaľ vo Venezuele osem ľudí. Ďalších vyše 120 demonštrantov zadržala polícia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies