Prezident Maduro sa snaží získať mimoriadne právomoci

NETKY.SK • 15 November 2013, 08:11 • 2 min
Prezident Maduro sa snaží získať mimoriadne právomoci

CARACAS - Venezuelský kongres hlasoval v prospech toho, aby prezident Nicolas Maduro získal ním požadované mimoriadne právomoci, ktorými chce bojovať proti korupcii a zastabilizovať infláciou sužovanú ekonomiku. Informovala dnes o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Provládna väčšina parlamentu vo štvrtok schválila Madurovu požiadavku v rámci prvej z dvoch požadovaných diskusií. Ďalšia schôdza bude na budúci týždeň. Opoziční zákonodarcovia obviňujú Maduru, že šliape po venezuelskej demokracii. Kongres tento týždeň zbavil imunity poslankyňu, obvinenú z korupcie. Poslankyňu však nahradil vládny prívrženec, čím Maduro získal rozhodujúci 99. hlas, ktorý potreboval na presadenie zákona.

Venezuelský prezident tvrdí, že potrebuje mimoriadne právomoci na vydávanie dekrétov, aby zintenzívnil akcie voči tým odporcom a podnikom, ktorých a ktoré obviňuje z vedenia "ekonomickej vojny" na destabilizáciu krajiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies