Prezident Maduro obvinil USA z poškodzovania Zeme frakovaním

NETKY.SK • 23 Október 2014, 12:20 • 2 min
Prezident Maduro obvinil USA z poškodzovania Zeme frakovaním

CARACAS - Venezuelský socialistický prezident Nicolás Maduro obvinil v stredu USA z vážneho poškodzovania planéty ťažbou ropy pomocou hydraulického štiepenia, takzvaného frakovania. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Venezuela odsudzuje tento brutálny spôsob ťažby, ktorý ničí našu planétu," povedal Maduro na stretnutí federálnej rady venezuelskej vlády.
      

Frakovanie je ťažobná metóda, pri ktorej dochádza k vytváraniu puklín v horninových vrstvách Zeme hydraulicky stlačenými zmesami obsahujúcimi chemikálie a piesok. V Spojených štátoch sa takto zvyčajne doluje bridlicový a zemný plyn či uhoľný metán.
      

Frakovanie je však značne kontroverzný postup a je pod medzinárodným dohľadom. Vzhľadom na jeho neblahý dopad na životné prostredie ho v niektorých krajinách zakázali. Dochádza pri ňom k znečisťovaniu podzemných vôd a ovzdušia, ako aj vznikom zemetrasení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona