Prezident Macron sa pokúsi o sprostredkovanie v konflikte v Líbyi

NETKY.SK • 23 Júl 2017, 14:50 • 2 min
Prezident Macron sa pokúsi o sprostredkovanie v konflikte v Líbyi

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa chce podľa informácií nedeľníka Le Journal du Dimanche pokúsiť o sprostredkovanie medzi konfliktnými stranami občianskej vojny v Líbyi.

slovakia

left justify in out

V Elyzejskom paláci by v utorok mal podľa periodika prijať predsedu vlády líbyjskej národnej jednoty Fájiza Sarrádža, ako aj vplyvného veliteľa povstalcov Chalífu Haftara.

 

Oficiálna agenda Elyzejského paláca na budúci týždeň sa však o tomto stretnutí nezmieňuje.

Obvykle dobre informované periodikum zverejnilo informáciu s odvolaním sa na osobitého vyslanca OSN pre Líbyu Ghassána Saláma, ktorý by sa tiež mal zúčastniť na rokovaniach vo francúzskej metropole.

 

Nedeľník pripomína, že jednotky generála Haftara kontrolujú značnú časť územia na východe Líbye a v ostatnom čase sa zvýšil aj vplyv tejto osobnosti na vládny kabinet premiéra Sarrádžža v Tripolise. Napriek tomu periodikum neočakáva, že by pri ich stretnutí došlo k zmiereniu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies