Prezident Macron oznámi zloženie vlády neskôr, ministrov musia preveriť

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 16:15 • 2 min
Prezident Macron oznámi zloženie vlády neskôr, ministrov musia preveriť

PARÍŽ - Nový francúzsky prezident Emmanuel Macron neoznámi zloženie svojej vlády v priebehu dneška, ako sa pôvodne očakávalo, keďže je potrebné, aby príslušné orgány preverili profily navrhovaných ministrov. Podľa vyhlásenia prezidentského paláca sa verejnosť dozvie mená členov vládneho kabinetu až v stredu popoludní.

slovakia

left justify in out

Macron a novovymenovaný premiér Édouard Philippe chcú v súvislosti s výberom ministrov venovať dostatok času preverovaniu ich daňových záznamov a prípadných konfliktov záujmov, uvádza sa v zverejnenom vyhlásení. Víťaz tohtoročných prezidentských volieb vo Francúzsku totiž založil svoju kampaň na sľube, že vnesie viac morálky do tamojšej politiky.

 

Macron podľa vlastných slov bude od nových ministrov požadovať, aby podpísali, že sú viazaní "integritou a morálnosťou".

 

Centrista Macron je prvým prezidentom v dejinách Francúzska, ktorý sa rozhodol pre šéfa svojej vlády z inej politickej rodiny bez toho, aby ho k tomu viedli volebné výsledky. Jeho rozhodnutie je vnímané ako snaha integrovať do svojho okolia vplyvných politikov z ľavicového, pravicového aj liberálneho tábora a potvrdiť tak zámer viesť skutočnú centristickú politiku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies