Prezident KOZ SR Jozef Kollár sa stretol s predsedom SNS Andrejom Dankom

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 18:49 • 2 min
Prezident KOZ SR Jozef Kollár sa stretol s predsedom SNS Andrejom Dankom

BRATISLAVA - Prezident Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR Jozef Kollár a člen predstavenstva KOZ SR Emil Machyna sa dnes popoludní stretli s predsedom Slovenskej národnej strany (SNS), v súčasnosti aj predsedom Národnej rady SR Andrejom Dankom. Informovala o tom hovorkyňa KOZ SR Martina Nemethová.

slovakia

left justify in out

Diskutovali podľa nej o dôstojných pracovných podmienkach, najmä spravodlivých mzdách a platoch, o nevyhnutnosti dôsledného uplatňovania sociálneho dialógu ako jedného z rozhodujúcich nástrojov tvorby svojich rozhodnutí vo všetkých oblastiach a na všetkých úrovniach.

 

Kollár a Danko sa podľa hovorkyne zhodli na potrebe účinnej komunikácie, rozpracovaní spoločných tém, ktoré sú v záujme ako zamestnancov, tak aj zamestnávateľov a štátu, ale aj úspešného rozvoja a prosperity spoločnosti.

 

KOZ SR aj SNS podporujú také opatrenia, ktoré prispejú k zvýšeniu efektívnosti a transparentnosti daňovo-odvodového systému z pohľadu nastavenia primeranej miery daňového a odvodového zaťaženia. V tomto kontexte venovali pozornosť aj tvorbe a využívaniu Sociálneho fondu a oslobodeniu príspevkov poskytovaných zo Sociálneho fondu od dane z príjmu.

 

Cieľom rozhovorov bolo podľa Nemethovej najmä zhodnotenie spoločensko-politickej situácie a výmena názorov na to, aké sú aktuálne ciele zástupcov zamestnancov aj v procese kolektívneho vyjednávania a aké sú finančné dosahy valorizácie platov, a to ako zamestnancov školstva, tak aj ostatnej verejnej správy na štátny rozpočet. Ako zdôraznili všetci zúčastnení, prvoradá je potreba prinášať hmatateľné zlepšenia do každodenného života občanov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies