Prezident Klaus podporil prezidentské ambície Miloša Zemana

NETKY.SK • 28 Máj 2012, 11:31 • 2 min
Prezident Klaus podporil prezidentské ambície Miloša Zemana

Prezident Klaus podporil prezidentské ambície Miloša Zemana - Politika Český prezident Václav Klaus pre Mladú frontu Dnes nepriamo podporil prezidentskú kandidatúru Miloša Zemana. Miloša Zemana považujem za významnú osobnosť českej politiky, s čím som sa

slovakia

left justify in out

img

Český prezident Václav Klaus pre Mladú frontu Dnes nepriamo podporil prezidentskú kandidatúru Miloša Zemana.
      "Miloša Zemana považujem za významnú osobnosť českej politiky, s čím som sa nikdy netajil. Jeho prezidentskú kandidatúru považujem za logické vyústenie jeho politickej i životnej dráhy. O prezidentskú kandidatúru by sa podľa môjho názoru mali uchádzať ľudia, ktorí pre našu krajinu niečo vykonali. Miloš Zeman medzi nich patrí," uviedol Klaus vo vyjadrení, ktoré dnes zverejnila Mf Dnes.
      Podľa denníka Klaus naráža na to, že ČSSD a ODS ešte stále lavírujú okolo výberu svojich kandidátov do súboja o Pražský hrad.
      Zemana Klaus týmto vyjadrením potešil. "Beriem to ako vyjadrenie sympatií. Pre mňa je dôležitá podpora výrazných osobností a prezident Klaus bezpochyby výraznou osobnosťou je," citovala ho MfDnes.
      Denník cituje výsledky prieskumu agentúry Factum Invenio, v ktorom skončil Zeman na treťom mieste s 12-percentnou podporou za nezávislými Janom Fischerom a Janom Švejnarom, ktorý zatiaľ svoju kandidatúru neoznámil. 
      Klausova nepriama podpora môže bývalému českému sociálnodemokratickému premiérovi a významnému porevolučnému politikovi Zemanovi výrazne pomôcť. Zeman už raz na post prezidenta Českej republiky kandidoval v roku 2003, ale neuspel.
      Odvtedy sa zmenil volebný zákon a Česi si budú prvýkrát voliť prezidenta priamo. Klaus už tretíkrát kandidovať nemôže.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona