Prezident Kiska začal s novou tradíciou, prijal majstrov z Nitry

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 13:17 • 2 min
Prezident Kiska začal s novou tradíciou, prijal majstrov z Nitry

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska začal s novou tradíciou, v Prezidentskom paláci prijal víťazov Tipsport ligy 2015/2016, hokejistov HK Nitra. Vo štvrtok im zagratuloval k prvému majstrovskému titulu v histórii klubu.

slovakia

left justify in out

Stretnutie s nitrianskymi hokejistami inicioval samotný prezident, ktorý mal v pláne stretnutie s "corgoňmi" už počas návštevy Nitry, ale nakoniec sa v dôsledku iného programu presunulo na májový termín. "V prvom rade mi dovoľte zablahoželať k víťazstvu. Taká tá obrovská túžba po víťazstve zaznamenala obrovský úspech. Dnes je to také trochu symbolické stretnutie. Ako prezident som sa totiž rozhodol, že vybudujem novú tradíciu, vždy pozvem na stretnutie so mnou víťaza našej hokejovej, ale aj futbalovej ligy," uviedol dôvody prijatia návštevy prezident SR Andrej Kiska.

 

Hlava štátu tiež vyzdvihla strojcu majstrovského úspechu, trénera Antonína Stavjaňu, celý realizačný tím a aj nitrianskych fanúšikov, ktorí oslávil spolu s hráčmi víťazný príchod z Banskej Bystrice. Prijatie od prezidenta pochválil aj brankár Michal Valent: "Bolo to veľmi príjemné a potešujúce. Prekvapilo nás to, ako sme sa dozvedeli, že pôjdeme za prezidentom. Ja si myslím, že by to nemuseli byť len hokejový a futbalový majster. Mal by to byť každý šport, každý má totiž svoju cenu. Je to príjemné takto šport zviditeľniť. Je dobré, keď aj politici majú prehľad o športe, pretože ten šport môže dať ľuďom nejaký odkaz."

 

Prezident SR na záver svojho príhovoru apeloval na hokejistov, aby viedli správnym smerom mladú generáciu: "Vy ste vzormi a ideálmi mnohých mladých ľudí, hokejistov. Chcem Vás poprosiť, aby sme spoločne boli ich vzormi, nielen po športovej stránke, ale aj po osobnostnej stránke. Možno ste to práve vy, ktorí dokážu byť vzormi mladým ľuďom. Nás politikov už moc nepočúvajú, ale Vás športovcov majú veľmi radi. Dokážete im určitým spôsobom pomôcť, ukázať im, čo je dobré, slušné a nie je slušné."

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona