Prezident Kiska na žiadosť Kaliňáka obmedzí využívanie vládnej letky

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 13:21 • 2 min
Prezident Kiska na žiadosť Kaliňáka obmedzí využívanie vládnej letky

BREZNO – Prezident SR Andrej Kiska na základe žiadosti ministra vnútra SR Roberta Kaliňáka (Smer-SD) obmedzí využívanie vládnej letky. Uviedol to dnes počas svojho pracovného výjazdu do okresu Brezno.

slovakia

left justify in out

„Tak ako som na začiatku svojho pôsobenia ako prezident rešpektoval žiadosť ministra vnútra a využíval som vládnu letku, tak teraz opätovne rešpektujem jeho žiadosť, aby som obmedzil využitie vládnej letky,“ povedal prezident a doplnil, že keď nastúpil do úradu, pýtal sa ministra, ako má postupovať z pohľadu svojej prepravy.

 

„Či je napríklad preprava z paláca do Popradu, kde býva moja rodina, súkromná cesta, alebo cesta ako prezidenta,“ konkretizoval Kiska s tým, že z Úradu pre ochranu ústavných činiteľov dostal jasnú odpoveď. „Som prezidentom 24 hodín. Každá moja cesta je pokladaná za cestu prezidenta,“ zdôraznil.

 

Podľa vlastných slov mu je v tejto súvislosti skutočne ľúto, že minister vnútra v sebe nenašiel odvahu, nepostavil sa pred verejnosť a nepovedal, ako to skutočne bolo. „Že opätovne klamal a musím len zopakovať, že ma mrzí, že takýto človek stojí na čele ministerstva vnútra,“ zakončil Kiska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies