Prezident Kiska vymenuje Kurilovskú za rektorku policajnej akadémie

NETKY.SK • 14 August 2014, 07:38 • 2 min
Prezident Kiska vymenuje Kurilovskú za rektorku policajnej akadémie

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska vymenuje trestnú právničku Luciu Kurilovskú za rektorku policajnej akadémie.

slovakia

left justify in out

Návrh na jej vymenovanie odoslali hlave štátu z ministerstva vnútra začiatkom augusta a do kancelárie prezidenta už bol doručený. "Vymenovanie sa pripravuje. Termín bude známy v krátkom čase po návrate pána prezidenta z dovolenky," povedali agentúre SITA z tlačového oddelenia kancelárie prezidenta.

 

Lucia Kurilovská je jedinou kandidátkou ministra vnútra Roberta Kaliňáka na rektorku policajnej akadémie už od čias prezidenta Ivana Gašparoviča. Predchádzajúcej hlave štátu však prekážalo, že Kaliňákova kandidátka na rektorku bola len odbornou asistentkou. Kurilovská sa medzitým už habilitovala, ale rezort vnútra Gašparovičovi aj tak neodoslal návrh na jej vymenovanie. Kurilovská v minulosti kritizovala Gašparoviča za jeho rozhodnutie nevymenovať Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora. 

 

O vymenovaní nového rektora policajnej akadémie rozhoduje prezident republiky. Podklady mu predkladá ministerstvo vnútra, pod ktoré vysoká škola patrí. Súhlas s nomináciou Kurilovskej vyjadril aj akademický senát školy. Ten mal pôvodne nového rektora voliť, túto právomoc mu však vzala novela vysokoškolského zákona. Po novom tak rektora navrhuje minister vnútra, pričom senát sa len vyjadrí k jeho návrhu.

 

Bývalého rektora Václava K. odvolal prezident Gašparovič po korupčnej afére na akadémii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona