Prezident Kiska vymenoval nového rektora Akadémie ozbrojených síl

NETKY.SK • 13 Október 2015, 15:01 • 2 min
Prezident Kiska vymenoval nového rektora Akadémie ozbrojených síl

BRATISLAVA - Akadémia ozbrojených síl (AOS) generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši má od dnes nového rektora. Stal sa ním Jozef Puttera, ktorý nahradil Borisa Ďurkecha. Putteru dnes do funkcie rektora vymenoval prezident SR Andrej Kiska na najbližšie štyri roky. Ďurkech odchádza na post v rámci OSN.

slovakia

left justify in out

Nový rektor doteraz pôsobil ako prorektor pre vzdelávanie AOS. Jedným z jeho cieľov je dokončenie komplexnej akreditácie akadémie. "Sme optimisti, takže predpokladám, že tento proces zvládneme úspešne," uviedol dnes Puttera. Ďalším jeho cieľom je dokončenie projektov zo štrukturálnych fondov EÚ, kde dokončujú dva veľké stavebné projekty v rámci akadémie. Z dlhodobého hľadiska je cieľom nového rektora optimalizácia systému prípravy v akademickom vzdelávaní a výcviku kadetov. "Našou veľkou ambíciou je omladenie pedagogického zboru a zboru akadémie," dodal. U civilných zamestnancov je v súčasnosti vekový priemer približne 52 rokov, v prípade vojakov sa toto číslo pohybuje okolo 42 rokov.

 

Nový rektor Akadémie ozbrojených síl vyštudoval Vojenskú vysokú technickú školu a neskôr sa stal docentom v odbore Teoretická elektrotechnika. Zúčastnil sa riešenia viacerých národných a medzinárodných projektov v oblastiach profesionálneho záujmu. Je spoluautorom troch patentov. Výsledky výskumu a vývoja publikoval na národnej a medzinárodnej úrovni.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies