Prezident Kiska vymenoval 42 nových vysokoškolských profesorov

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 15:20 • 2 min
Prezident Kiska vymenoval 42 nových vysokoškolských profesorov

BRATISLAVA – Slovenské vysoké školstvo dostane posily v podobe 42 nových profesorov. Do funkcie ich dnes v Prezidentskom paláci vymenoval prezident SR Andrej Kiska. Vysokú vedecko-pedagogickú hodnosť získali predstavitelia 13 univerzít a vysokých škôl v rôznych odboroch.

slovakia

left justify in out

Prezident v prejave zdôraznil potrebu kvality školstva, ktorá rozhoduje o budúcnosti krajiny. Vyjadril radosť, že sa o nej hovorí viac ako pred rokom či dvoma. „Zodpovední politici sú vystavení väčšiemu tlaku, ktorý by nemal poľaviť. Naopak, je dôležité, aby všetci – rodičia, študenti, ale aj pedagógovia, trvali na tom, že vláda musí oblasť školstva významne zlepšiť a dosiahnuť konkrétne výsledky,“ uviedol.

 

Kiska pripomenul, že nie všetky zmeny dokážu urobiť politici sami. Školstvo podľa neho často funguje v zotrvačnosti a nie vždy je schopné reagovať na zmeny okolo dostatočne včas a dostatočne dobre. Od nových profesorov očakáva, že budú hlasmi modernizácie systému vzdelávania, vedy a výskumu.

 

„Máte príležitosť učiť mladých ľudí, študentov, aby boli nielen zdatní vo svojom odbore, ale aby z nich vyrastali čestní, poctiví ľudia, občania našej krajiny a Európy. Ľudia, korí sú schopní kriticky myslieť, argumentovať, rozlišovať fakty od výmyslov, kultivovať verejnú diskusiu,“ doplnil.

 

Naposledy prezident vymenoval profesorov v novembri minulého roku. Vtedy si z jeho rúk prevzalo dekréty 29 vysokoškolských pedagógov. V júni 2015 vymenoval 26 vysokoškolských profesorov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies