Prezident Kiska vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým obetí z ruského lietadla

NETKY.SK • 11 Február 2018, 16:49 • 2 min
Prezident Kiska vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým obetí z ruského lietadla

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým obetí z civilného ruského lietadla, ktoré sa zrútilo v nedeľu neďaleko Moskvy.

slovakia

left justify in out

Ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi poslal Kiska sústrastný telegram. Správu o tragédii prijal s ľútosťou. "Vážený pán prezident, s ľútosťou som prijal smutnú správu o páde lietadla, pri ktorom vyhasli desiatky ľudských životov. Vyjadrujem v mene občanov Slovenskej republiky, ako aj v mene svojom, Vám a všetkým pozostalým úprimnú sústrasť," napísal v telegrame.

 

Národnosti obetí ešte nie sú známe. Slovenské ministerstvo zahraničných vecí ale preveruje, či sa v lietadle nenachádzali Slováci, zatiaľ sa nedozvedelo žiadne konkrétnosti. Dopravné lietadlo ruskej regionálnej leteckej spoločnosti Saratovské aerolínie so 71 ľuďmi na palube sa v nedeľu zrútilo krátko po vzlietnutí z moskovského medzinárodného letiska Domodedovo. Nehodu neprežil nikto z cestujúcich ani členov posádky.

 

Stroj typu An-148 smeroval z Moskvy do mesta Orsk na južnom Urale v blízkosti hranice s Kazachstanom. Na jeho palube bolo 65 cestujúcich a šesť členov posádky. Lietadlo zmizlo z radarov krátko po vzlietnutí z Moskvy. Havarovalo juhovýchodne od Moskvy v blízkosti mesta Ramenskoje.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies