Prezident Kiska v Splite otvoril Honorárny konzulát SR

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 18:55 • 2 min
Prezident Kiska v Splite otvoril Honorárny konzulát SR

SPLIT – Slovenský prezident Andrej Kiska dnes otvoril Honorárny konzulát SR v chorvátskom Splite.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi rád, že tu v jednej skutočne z najnavštevovanejších destinácii slovenských turistov máme teraz kúsok Slovenska. Máme tu miesto, kde ktokoľvek, kedykoľvek bude potrebovať pomoc, tak ju tu nájde," povedal počas otvorenia konzulátu slovenský prezident.

 

"Mnohokrát história ukázala, že práve honorárny konzul dokáže byť ten, ktorý v čase, keď človek potrebuje urgentne niečo vyriešiť, dokáže pomôcť," dodal Kiska. Zároveň zaželal novému honorárnemu konzulovi menej prípadov núdze, keď budú ľudia potrebovať pomoc, a čím viac výziev od podnikateľov a z oblasti kultúry, ktoré ešte zlepšia vzájomné vzťahy.

 

Honorárny konzul SR v Chorvátsku Goran Morovič si myslí, že v určitom zmysle sa Slováci a Chorváti dopĺňajú. "Od Slovákov sa dá dosť vecí naučiť a dá sa aj dosť vecí urobiť. Keďže som osoba súťaživá, tak si myslím, že z takej nejakej súťaživosti môže vzniknúť veľa nových dobrých vecí. Túto pozíciu som zobral ako výzvu," uviedol konzul pre TASR.

 

Slováci sa v Chorvátsku môžu obrátiť na Veľvyslanectvo SR v Záhrebe, Honorárne konzuláty SR v Splite a Osijeku. Od 1. júla do konca augusta bude občanom SR k dispozícii aj Vysunuté konzulárne pracovisko v Zadare.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona