Prezident Kiska: Správu o teroristickom útoku v Paríži som prijal so zdesením

NETKY.SK • 7 Január 2015, 16:56 • 2 min
Prezident Kiska: Správu o teroristickom útoku v Paríži som prijal so zdesením

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska so zdesením prijal správu o dnešnom teroristickom útoku v redakcii Charlie Hebdo v Paríži. Svojmu náprotivkovi, francúzskemu prezidentovi Francoisovi Hollandovi, poslal Kiska po udalosti telegram.

slovakia

left justify in out

"Som šokovaný chladnokrvnosťou tohto činu, ktorý spôsobil straty na ľudských životoch. V mene občanov Slovenskej republiky, ako aj vo svojom mene, vyjadrujem úprimnú sústrasť príbuzným obetí. Prijmite prosím, Vaša Excelencia, prejav mojej hlbokej úcty," napísal najvyšší predstaviteľ SR.
     

Streľba si dnes v redakcii francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo vyžiadala najmenej 12 obetí. Redakciu Charlie Hebdo prepadli dvaja ozbrojenci v čiernych kuklách s kalašnikovmi. Páchateľom sa z miesta podarilo ujsť na dvoch vozidlách, uviedla polícia. Podľa agentúry AP sú stále na úteku. Zranenia pri útoku utrpelo najmenej desať ďalších osôb, stav piatich z nich je kritický.
     

Útočníci sa dostali na druhé poschodie a začali bezhlavo strieľať v newsroome, uviedol Christophe DeLoire z organizácie Reportéri bez hraníc. Francúzska televízia na svojej webovej stránke priniesla videozáznam, na ktorom vidieť dvoch strelcov oblečených v čiernom, ako strieľajú na ulici, pričom bolo počuť výkriky "Alláhu akbar" (Boh je veľký) v arabčine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies