Prezident Kiska: Slovensko nie je v zlom stave

NETKY.SK • 10 November 2015, 11:20 • 2 min
Prezident Kiska: Slovensko nie je v zlom stave

BRATISLAVA – Slovensko nie je podľa prezidenta SR Andreja Kisku v zlom stave. Dokonca sú podľa neho optimisti, ktorí tvrdia, že krajine sa darí výborne. Ekonomika rastie, nezamestnanosť klesá, štátny rozpočet a deficit sú pod kontrolou.

slovakia

left justify in out

Pesimisti zase na druhej strane tvrdia, že to až tak nie je a napríklad okolitým krajinám sa darí aj lepšie. "Osobne si ale skutočne myslím, že naša krajina nie je v zlom stave," zdôraznil Kiska na dnešnej konferencii týždenníka Trend Top manažment 2015 v Bratislave.

 

To je podľa neho tá dobrá správa, ale nasleduje aj horšia správa. "Tou podľa mňa je, že nemáme postavené priority," konštatoval prezident. Krajina podľa neho nevie, na čo sa koncentrovať, nie je jasne povedané, čo chce v tomto období dosiahnuť a kam chce ísť.

 

Práve teraz je pritom podľa neho ten správny čas, aby sa stanovili takéto priority, ktoré by následne pomohli krajine zvládnuť obdobie krízy. "Bolo niekoľko kríz v minulosti, ktorými sme prešli a je nám všetkým jasné, že aj ďalšia príde, len nikto nevie, kedy, čo bude jej dôvodom a aká bude silná. Ale určite ďalšia kríza príde," opísal prezident.

 

Je teda podľa neho úlohou všetkých - politikov, lídrov krajiny či manažérov uvažovať práve teraz o tom, čo spraviť a do čoho investovať, aby sa dalo po príchode krízy povedať, že sme na ňu pripravení. A to práve aj teraz, keď sa diskutuje o volebných programoch politických strán.

 

Podľa prezidenta pritom to, čo rozhoduje o tom, kam krajina smeruje, je školstvo. Lebo aké je školstvo, taká bude budúcnosť krajiny. Na Slovensku sa však podľa neho stratil rešpekt voči školstvu, mladí ľudia nechcú byť učiteľmi. Slovensko by si preto podľa hlavy štátu malo školstvo stanoviť ako svoju prioritu. "Ak nepostavíme školstvo za našu prioritu, ak do školstva nedostaneme dobrých ľudí, nebudeme mať dobré školstvo," apeloval Kiska.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies