Prezident Kiska poslal sústrastný telegram kráľovnej Alžbete II. v súvislosti s útokom

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 11:20 • 2 min
Prezident Kiska poslal sústrastný telegram kráľovnej Alžbete II. v súvislosti s útokom

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska poslal sústrastný telegram britskej kráľovnej Alžbete II. v súvislosti s útokom v Manchestri.

slovakia

left justify in out

Deklaroval, že Slovensko stojí po boku Spojeného kráľovstva a spojencov v boji proti globálnej hrozbe terorizmu a všetkým formám extrémizmu. TASR informovalo tlačové oddelenie Kancelárie prezidenta SR.

 

"Vaše Veličenstvo, tragická správa o útoku v Manchestri, ktorý zapríčinil straty na životoch nevinných ľudí a mnoho ďalších zranení vo mne vyvoláva hlboké pobúrenie a smútok. Útok nasmerovaný voči mladým ľuďom a deťom je mimoriadne zbabelým a hanebným činom," napísala hlava štátu v telegrame. V mene svojom aj občanov SR v ňom vyjadril hlbokú sústrasť.

 

Incident v Manchestri, kde došlo v noci nadnes k explózii na popovom koncerte, si podľa polície vyžiadal najmenej 22 mŕtvych a približne 60 zranených. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR zatiaľ nedisponuje informáciami, že by medzi obeťami výbuchu mali byť Slováci.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona