Prezident Kiska otvoril festival Slovenské Vianoce v Bratislave

NETKY.SK • 23 November 2015, 21:53 • 2 min
Prezident Kiska otvoril festival Slovenské Vianoce v Bratislave

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska dnes v Bratislave na Hlavnom námestí slávnostne otvoril festival Slovenské Vianoce.

slovakia

left justify in out

"Som nesmierne rád, že tu práve na tomto námestí vidieť, o čom by Vianoce mali byť. Vianoce nie sú len o matérii, darčekoch, ale Vianoce sú hlavne o ľuďoch, o tom, ako sa spolu stretnú priatelia, rodiny," uviedol Andrej Kiska v príhovore k Bratislavčanom, návštevníkom vianočných trhov a mladým folkloristom.

 

"Ja si želám, aby taká atmosféra, aká je tu dnes, keď sme k sebe milí, usmievaví, aby celá táto atmosféra, ktorú máme pred Vianocami, ostala v našich srdciach po celý rok, aby sme medzi sebou šírili skutočne ten predvianočný úsmev, predvianočnú náladu, pochopenie, odpúšťanie, lásku počas celého roka," zdôraznil prezident, ktorý dnes prvýkrát navštívil bratislavskú radnicu a s primátorom Ivom Nesrovnalom absolvoval celodenný program.

 

"Čas adventu a predvianočný je čas pokoja, priateľstva a rodiny, stretávanie sa, aj mesto Bratislava chce prispieť k tejto atmosfére svojím vianočným trhom, stánkami, ktoré sme sa snažili urobiť po novom, vytvoriť nový dizajn, pokojnú estetiku, ktorá prispieva k čaru Vianoc," oslovil Ivo Nesrovnal návštevníkov festivalu, ktorý organizuje hlavné mesto. "Snažíme sa rozšíriť kultúrny program aj na mestské hradby, aby sme nestretávali len tu, ale zahrnuli celé centrum Bratislavy," dodal primátor.

 

V poradí 8. ročník festivalu Slovenské Vianoce v Bratislave predstaví celkovo 880 účinkujúcich a 33 folklórnych súborov zo všetkých kútov Slovenska. Otvárací deň patril vystúpeniam detského folklórneho súboru Čečinka, ktorý v súčasnosti pracuje pri Základnej umeleckej škole Jozefa Kresánka v Bratislave, a súborom Čeľaďanka z Čeľadíc pri Nitre a Dolina z Bratislavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies