Prezident Kiska odcestuje na oficiálnu návštevu Francúzska

NETKY.SK • 18 November 2016, 12:08 • 2 min
Prezident Kiska odcestuje na oficiálnu návštevu Francúzska

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska odcestuje na oficiálnu návštevu Francúzskej republiky, ktorá sa uskutoční v dňoch 21. až 22. novembra. Historicky prvá oficiálna návšteva slovenskej hlavy štátu vo Francúzsku sa koná na pozvanie prezidenta Françoisa Hollanda. TASR o tom informoval hovorca prezidenta Kisku Roman Krpelan.

slovakia

left justify in out

Okrem rokovaní s najvyššími ústavnými činiteľmi, prezidentom Françoisom Hollandom a predsedom Národného zhromaždenia Claudom Bartolonem prezident Kiska podporí rozvoj slovensko-francúzskej hospodárskej spolupráce stretnutím s francúzskymi podnikateľmi v združení Medef, návštevou renomovaného centra na podporu začínajúcich inovatívnych podnikateľov NUMA a Centra výskumu a vývoja automobilky PSA Peugeot Citroën.

 

"V rámci ďalšieho programu si prezident Kiska uctí v Meudone pamiatku generála Milana Rastislava Štefánika, zúčastní sa na slávnostnom koncerte pri príležitosti slovenského predsedníctva v Rade EÚ a stretne sa s krajanmi," priblížil Krpelan.

 

Hlavu štátu budú na ceste sprevádzať minister hospodárstva Peter Žiga, štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Lukáš Parízek a delegácia slovenských podnikateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies