Prezident Kiska obedoval v paláci s bezdomovcami zo zariadenia otca Srholca

NETKY.SK • 8 November 2016, 17:26 • 2 min
Prezident Kiska obedoval v paláci s bezdomovcami zo zariadenia otca Srholca

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska dnes v Prezidentskom paláci obedoval s ľuďmi bez domova, ktorí patria medzi členov resocializačnej komunity Resoty.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval Martin Lipták s tlačového oddelenie Kancelárie prezidenta SR, komunitu založil zosnulý kňaz Anton Srholec.


"O chvíľku uplynie rok, odkedy zomrel otec Srholec. Ja som mal dnes veľkú česť v miestnostiach, kde sa stretávam s prezidentmi, premiérmi, privítať obyvateľov zariadenia otca Srholca," povedal prezident. Za každým jedným osudom bezdomovca je podľa Kisku dlhý a často tragický príbeh.

 

"Je to príbeh aj osobných sklamaní, ale aj straty dôvery v spoločnosť, ktorá človeka akoby odvrhla, keď sa mu prestalo dariť a ten padal a nemal sa kde zachytiť. Práve preto stále opakujem, že je úlohou nás, politikov, čo najčastejšie sa stretávať s ľuďmi, ktorí v živote nemali šťastie a spadli na dno spoločnosti. Je našou úlohou uvažovať o tom, ako im pomôcť," zdôraznil prezident.

 

Zároveň upozornil, že 70 až 80 percent mladých bezdomovcov tvoria deti z detských domovov: "Vidieť, že stále máme chybu v systéme. Stále nevieme, ako pomôcť deťom, čo odídu z detských domovov," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona