Prezident Kiska: Nenechám zaspať sľub vlády, že školstvo bude prioritou

NETKY.SK • 5 September 2016, 15:18 • 2 min
Prezident Kiska: Nenechám zaspať sľub vlády, že školstvo bude prioritou

BRATISLAVA – Prezident SR Andrej Kiska chce naďalej sledovať aktivity vlády v oblasti školstva a podľa vlastných slov nenechá zaspať sľub vládneho kabinetu, že školstvo bude prioritou. Uviedol to dnes po približne polhodinovom rokovaní s ministrom školstva Petrom Plavčanom (nom. SNS) v Prezidentskom paláci.

slovakia

left justify in out

"Ako prezident budem pokračovať vo svojej aktivite za lepšie školstvo a nenechám zaspať sľub vlády, že školstvo bude skutočnou prioritou," uviedol Kiska. Hlava štátu opätovne zdôraznila, že školstvo musí byť prioritou pre súčasnú vládu a treba vrátiť rešpekt a úctu ku vzdelaniu aj k učiteľskému povolaniu.

 

Kiska dodal, že priorita, to neznamená iba peniaze, ale aj kompetencie a konkrétne výsledky. "My všetci očakávame od tejto vlády, že predloží konkrétne, čo chce počas svojho vládnutia skutočne presadiť. Čo tie konkrétne ciele budú, aby sme sa mohli všetci spoločne pozerať na to, či sa táto priorita školstvo skutočne ako priorita presadzuje,“ doplnil prezident.

 

Plavčan podľa vlastných slov informoval Kisku aj o postupe reformy výchovy a vzdelávania, ktorú rezort pripravil. Na margo avizovaného štrajku učiteľov minister pripomenul, že pedagógom sa od septembra zvyšujú platy. "Prvé dva zákony, ktoré boli schválené v Národnej rade, sa týkali školstva a jeden z nich bol práve zvyšovanie platov učiteľov, v ktorom určite chceme pokračovať, pretože to uvádza programové vyhlásenie vlády,“ dodal. Plavčan taktiež avizoval, že ho v tomto roku ešte čakajú rokovania s ministrom financií Petrom Kažimírom (Smer-SD) o zvyšovaní platov učiteľov v roku 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies