FOTO Prezident Kiska navštívil bratislavský závod Volkswagen Slovakia

NETKY.SK • 23 November 2015, 18:20 • 2 min
FOTO Prezident Kiska navštívil bratislavský závod Volkswagen Slovakia

BRATISLAVA – Prezident SR Andrej Kiska dnes navštívil bratislavský závod Volkswagen Slovakia (VW SK). S vedením automobilovej spoločnosti diskutoval o podmienkach, ktoré firma ponúka zamestnancom, potrebe kvalitného vzdelávania v technických odboroch a plánoch Volkswagenu na Slovensku. Informoval o tom hovorca spoločnosti Vladimír Machalík.

slovakia

left justify in out

"Volkswagen Slovakia patrí medzi najväčších zamestnávateľov na Slovensku a som veľmi rád, že sa mu darí a má veľké plány do budúcnosti. Som tiež hrdý na to, že bratislavský závod patrí podľa samotného Volkswagenu medzi najkvalitnejšie aj vďaka našim ľuďom," uviedol Kiska.

 

Najväčšia slovenská automobilka aktuálne stavia novú karosáreň za približne 500 miliónov eur a pripravuje sa na výstavbu novej montážnej haly. Spoločnosť momentálne ponúka desiatky voľných pracovných miest a intenzívne pracuje na téme duálneho vzdelávania.

 

"Volkswagen Slovakia prináša na Slovensko najmodernejšie technologické know-how, či už ide o elektromobilitu alebo ľahké konštrukcie. Neustále preto pracujeme na zvyšovaní kvalifikácie našich zamestnancov, a taktiež na podpore študentov technických smerov v krajine," povedal predseda predstavenstva VW SK Albrecht Reimold.

 

Na oficiálnej návšteve sa okrem hlavy štátu zúčastnil aj primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Spoločne si prezreli montáž, najväčšiu halu závodu s rozlohou viac ako 21 futbalových ihrísk. Odtiaľ putujú automobily piatich značiek do 148 krajín sveta.

 

Kiska s Nesrovnalom navštívili aj Centrum duálneho vzdelávania, kde sa v dvojročných programoch školia desiatky mladých mechatronikov, priemyselných mechanikov a elektrotechnikov pre automatizačnú techniku systémom duálneho vzdelávania. Práve pomer vzdelávania 80 % praxe a 20 % teórie podľa Machalíka zabezpečuje ich vysokú odbornosť a po ukončení štúdia nasadenie na najmodernejších technológiách priamo v automobilke.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies