Prezident je šokovaný útokmi v Paríži: Európa potrebuje po tejto ťažkej noci ešte väčšiu jednotu

NETKY.SK • 14 November 2015, 10:13 • 2 min
Prezident je šokovaný útokmi v Paríži: Európa potrebuje po tejto ťažkej noci ešte väčšiu jednotu

BRATISLAVA - Európa potrebuje po teroristických útokoch v Paríži ešte väčšiu jednotu a skutočnú akčnosť. V reakcii na udalosti vo Francúzsku to vyhlásil prezident SR Andrej Kiska, podľa ktorého terorizmus nikdy nerozvráti demokraciu a slobodu Európy, ak dokáže svoje hodnoty spoločne a rázne brániť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hlava štátu vyjadrila pozostalým, ako aj francúzskemu ľudu úprimnú sústrasť. "Úprimnú sústrasť Francúzsku, ktoré je tak strašne skúšané terorizmom. Sme šokovaní, sme smutní a sme aj rozhorčení. Teroristi znovu zabíjali ľudí v Paríži, aby medzi nami v Európe šírili strach a nenávisť. Aby medzi nami šírili zlo a chaos," uviedol Kiska.

 

Hrozná NOCÚprimnú sústrasť pozostalým teroristických útokov v Paríži. Úprimná sústrasť francúzskemu ludu. Úprimný sú ...

Pridal Andrej Kiska na  13. 11. 2015

 

Útoky v Paríži, ktoré si vyžiadali desiatky mŕtvych, ostro odsúdil aj slovenský rezort diplomacie. "Ministerstvo pociťuje hlbokú ľútosť nad vyhasnutými životmi a vyjadruje sústrasť rodinám obetí i vláde Francúzska. Zároveň vyjadrujeme Francúzsku našu solidaritu a plnú podporu v boji proti terorizmu. Ministerstvo dúfa, že iniciátori a osoby zodpovedné za naplánovanie a vykonanie týchto zbabelých útokov budú rýchlo identifikované a postavené pred súd," zhrnul hovorca rezortu Peter Stano.

 

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák zaslal v tejto súvislosti svojmu francúzskemu kolegovi Laurentovi Fabiusovi aj sústrastný telegram. "Prijmite, prosím, prejavy mojej úprimnej účasti na smútku, ktorý v súvislosti s touto tragickou udalosťou prežíva Vaša krajina," uvádza v telegrame šéf diplomacie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies