Prezident János Áder vymenoval Istvána Simocskóa za ministra obrany

NETKY.SK • 10 September 2015, 09:09 • 2 min
Prezident János Áder vymenoval Istvána Simocskóa za ministra obrany

BUDAPEŠŤ - Maďarský prezident János Áder vymenoval dnes na návrh predsedu vlády Viktora Orbána za nového ministra obrany Istvána Simicskóa, uviedla agentúra MTI, ktorá sa odvoláva na informáciu zverejnenú v úradnom vestníku.

slovakia

left justify in out

Bývalý šéf rezortu obrany Csaba Hende odstúpil v pondelok po zasadnutí rady národnej bezpečnosti, ktorej členovia diskutovali o obrovskom príleve utečencov a migrantov do Maďarska. Premiér Hendeho kritizoval za to, že napriek vyhláseniam o dodržiavaní termínov budovania zábran proti migrantom na maďarsko-srbskej hranici práce zďaleka nepostupovali dobrým tempom.

 

Pravicový premiér Orbán, ktorý presadzuje tvrdý prístup k migračnej kríze v Európe, prijal Hendeho demisiu a ministerské kreslo ponúkol Simicskóovi, takisto členovi svojej strany Fidesz. Simicskó bude ministrom s platnosťou od 10. septembra.

 

"Najdôležitejšia je bezpečnosť Maďarov," povedal Simicskó pre denník Népszabadság v reakcii na otázku, aký je jeho názor na riešenie krízovej situácie spôsobenej migráciou. "Ako minister obrany musím plniť úlohy vyplývajúce z parlamentných rozhodnutí a zo záväzkov určených vládou," dodal.

 

Simicskó už bol štátnym tajomníkom v rezorte obrany, je doktorom vojenských vied a jeho dizertačná práca sa týkala riešenia krízových situácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona