Prezident Ivan Gašparovič zagratuloval slovenským hokejistom k víťazstvu nad Kanadou

NETKY.SK • 18 Máj 2012, 06:44 • 2 min
Prezident Ivan Gašparovič zagratuloval slovenským hokejistom k víťazstvu nad Kanadou

Prezident Ivan Gašparovič zagratuloval slovenským hokejistom k víťazstvu nad Kanadou

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič včera po víťaznom štvrťfinálovom zápase s Kanadou zagratuloval slovenským hokejistom. TASR o tom informoval jeho hovorca Marek Trubač.
      "Ihneď po zápase som volal s prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja Igorom Nemečkom a kapitánom Zdenom Chárom a odovzdal som im pozdrav za celé Slovensko a za všetkých tých, ktorí im držia palce s pevnou vierou, že sa im bude dariť aj ďalej," povedal Gašparovič. Slovenskí reprezentanti prešli podľa hlavy štátu z obrannej hry na útočný štýl, čím kanadského súpera zaskočili. Chárovi povedal, že pri takomto hernom štýle môžu slovenskí hokejisti útočiť aj na zlatú medailu. "Pred desiatimi rokmi, kedy sme získali zlaté medaily, som bol služobne v New Yorku a teraz tiež idem do Spojených štátov, tak som presvedčený, že budú hrať finále," povedal prezident.
      Hlava štátu odcestuje v sobotu (19.5.) na summit Severoatlantickej aliancie do amerického Chicaga. Nedeľné finále hokejového šampionátu pravdepodobne neuvidí, pretože jeho začiatok sa prekrýva s rokovaním Severoatlantickej rady. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona