Prezident Hassan Rouhani poukázal na dvojitú pozíciu Spojených štátov pre jadrové zbrane

NETKY.SK • 5 Február 2018, 06:00 • 2 min
Prezident Hassan Rouhani poukázal na dvojitú pozíciu Spojených štátov pre jadrové zbrane

MOSKVA - Iránsky vodca tiež skritizoval Washington pre nehanebné vyhrážky na adresu Moskvy.

slovakia

left justify in out

O tom informovala v nedeľu agentúra Mehr. Prezident povedal, že Irán vždy bude musieť posilňovať obranu proti vonkajším hrozbám a nikdy nebude rokovať s nikým o svojich právach rozvíjať obranné schopnosti.

 

"V dnešnom svete je každý ohrozený. Zdá sa príliš neprirodzené, že v nasledujúcich rokoch bude dosiahnutá situácia, keď žiadna krajina nebude bojovať proti inej," vyhlásil Rouhani. On zdôraznil potrebu prehodnotiť obrannú kapacitu krajiny, aby znížil na nulu hrozbu voči iránskemu ľudu. Podľa agentúry Mehr, pri komentovaní aktualizovanej americkej nukleárnej doktríny, prezident Iránu ostro skritizoval Washington za to, že USA sa tak "bezočivo" vyhrážajú Ruskej federácii jadrovými zbraňami .

 

Na Ministerstve zahraničných vecí Ruska sú hlboko sklamaní novou jadrovou doktrínou USA

 

Pentagon v piatok odhalil aktualizovanú jadrovú doktrínu USA, v ktorej je poznamenané, že Washington rozširuje svoje povinnosti na zabezpečenie odrazenia pri použití jadrových zbraní, na viac ako 30 štátov. V Pentagone uviedli, že nevylučujú možnosť použitia atómových zbraní v prípade útoku na Spojené štáty aj pri použití bežných zbraní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies