Prezident Goldman Sachs vyzval Britániu, aby zostala v EÚ

NETKY.SK • 24 Január 2015, 17:33 • 2 min
Prezident Goldman Sachs vyzval Britániu, aby zostala v EÚ

LONDÝN - Prezident Goldman Sachs vyzval Britániu, aby zostala v Európskej únii (EÚ).

slovakia

left justify in out

Gary Cohn, ktorý je tiež prevádzkovým riaditeľom americkej investičnej banky, varoval pred májovými voľbami, že odchod krajiny z únie by ohrozil status Londýna ako dôležitého finančného centra. Informovala o tom agentúra Reuters.
      

Cohn v rozhovore pre BBC povedal, že Goldman Sachs chce naďalej operovať v Londýne, ktorý je jediným finančným centrom konkurujúcim New Yorku a domovom európskej centrály banky. "Myslím si, že pre Britániu je imperatívom, aby udržala odvetvie finančných služieb v Londýne. Všetci chceme zostať v Londýne." Podľa Cohna by pre všetkých bolo najlepšie, ak by veľké finančné centrum zostalo v Británii a Británia zostala "súčasťou Európy".
      

Britský premiér David Cameron prisľúbil občanom, že nanovo prerokuje podmienky členstva v EÚ a že v prípade svojho znovuzvolenia v máji vyhlási referendum o zotrvaní krajiny v únii. To vyvolalo obavy, že šiesta najväčšia svetová ekonomika by mohla vystúpiť z únie, ktorej súčasťou je od roku 1973.
      

Prísľub týkajúci sa organizácie referenda do konca roka 2017 vyvolal obavy medzi tisíckami bankárov, obchodníkov a finančných manažérov z Londýnskeho City, ktorý sa boja odchodu Británie zo spoločného trhu EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona