Prezident Ghaní ukončil jednostranné prímerie s Talibanom

NETKY.SK • 30 Jún 2018, 12:07 • 2 min
Prezident Ghaní ukončil jednostranné prímerie s Talibanom

KÁBUL - Afganská armáda obnoví všetky operácie proti ozbrojeným silám hnutia Taliban, uviedol v sobotu prezident Ašraf Ghaní. Oficiálne tým ohlásil ukončenie jednostranného prímeria, ktoré však aj tak neznamenalo príliš veľkú úľavu od smrtonosných útokov, píše agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Jednostranné prímerie s extrémistickým Talibanom vyhlásila afganská vláda 12. júna; skončiť sa malo 20. júna, ale potom ho ešte predĺžila o desať dní.

 

Jedinou prestávkou v útokoch islamistických talibov bolo však len trojdňové obdobie, ktoré si Taliban sám vyhlásil na dni 16.-18. júna, keď moslimovia slávili sviatok íd al-fitr, ukončenie pôstneho mesiaca ramadán.

 

Počas celého prímeria došlo k najmenej jednému útoku, ku ktorému sa priznal Islamský štát a zahynuli pri ňom desiatky ľudí. A samotný Taliban po svojom trojdňovom pokoji zbraní útoky na afganské bezpečnostné jednotky, vládne zariadenia a provinciálne a okresné strediská ešte viac zintenzívnil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies