Prezident Gašparovič vyjadril sústrasť rodinám vojakov v Afganistane

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 17:09 • 2 min
Prezident Gašparovič vyjadril sústrasť rodinám vojakov v Afganistane

BRATISLAVA - Prezident SR a hlavný veliteľ ozbrojených síl SR Ivan Gašparovič s hlbokým zármutkom prijal správu o dnešnom útoku na príslušníkov slovenského kontingentu ISAF v Afganistane, pri ktorom zahynul jeden vojak a ďalší šiesti boli zranení.

slovakia

left justify in out

Hlava štátu vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a blízkym obete, ako aj ľútosť a rozhorčenie nad týmto zákerným teroristickým činom, uvádza sa to vo vyhlásení hlavy štátu k dnešnému útoku na slovenských vojakov v Afganistane, agentúru SITA o tom informoval hovorca prezidenta SR Marek Trubač.

Prezident zároveň želá rýchle uzdravenie zraneným vojakom. Táto nešťastná udalosť podľa Ivana Gašparoviča len potvrdzuje krehkosť bezpečnosti a vnútornej stability v Afganistane. Prezident oceňuje hrdinstvo a odhodlanie našich vojakov v Afganistane ako aj v ďalších operáciách medzinárodného krízového manažmentu, dodáva sa vo vyhlásení prezidenta.

V Afganistane dnes zomrel slovenský vojak, ďalší šiesti boli zranení. Stalo sa to o 9:45 nášho času, na tlačovej besede to potvrdili minister obrany Martin Glváč a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Glváč označil útok na slovenskú jednotku v Afganistane za teroristický útok. Avizoval tiež odškodnenie rodinám obetí. "Terorista bol na strážnej veži, ktorá chránila afganské civilné letisko. Neďaleko sa nachádzala naša jednotka, ktorá cvičila. Afganský útočník je zadržaný, žije a bude podrobený všetkým vyšetrovacím úkonom," povedal Glváč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies