Prezident Gašparovič uvažuje o výmene ministra Mikloša

NETKY.SK • 9 Marec 2012, 07:47 • 2 min
Prezident Gašparovič uvažuje o výmene ministra Mikloša

Prezident Gašparovič uvažuje o výmene ministra Mikloša - Politika Prezident Ivan Gašparovič uvažuje o výmene ministra financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS). Dôvodom je kolaps finančnej správy.

slovakia

left justify in out

img

Prezident Ivan Gašparovič uvažuje o výmene ministra financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS). Dôvodom je kolaps finančnej správy. Náhradu za neho zatiaľ nenašiel. O zámere stiahnuť Mikloša prezident už v súkromnom rozhovore informoval premiérku Ivetu Radičovú (SDKÚ-DS). Informovala o tom vo svojom večernom spravodajstve televízia Markíza.
      "Prezident republiky intenzívne uvažuje nad tým, že by mu zrušil poverenie. V prípade, že by sa tak hlava štátu rozhodla, musel by poveriť niektorého zo súčasných členov kabinetu a zatiaľ takého nenašiel," povedal pre televíziu prezidentov hovorca Marek Trubač.
      Kancelária úradu vlády televízii neodpovedala na otázku, o čom sa premiérka s prezidentom zhovárala. Prezident nepotrebuje súhlas vlády na to, aby Mikloša vymenil, keďže kabinet je dočasný. Na prezidentov zámer nereagovalo ani ministerstvo financií. Otázne zostáva, či by Mikloš mohol prísť o kreslo ešte pred voľbami, alebo až po nich.
      Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (SDKÚ-DS) nevie, či má "na takéto obdobie zmysel hovoriť o výmene ktoréhokoľvek ministra". Prezidentská kancelária trvá na tom, že Mikloš by mal kvôli kolapsu nového informačného systému Finančnej správy padnúť, keďže ľudia, ktorých menoval, zlyhali.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies