Prezident Gašparovič otvoril v Lučenci Chodník osobností Novohradu

NETKY.SK • 24 August 2013, 08:33 • 2 min
Prezident Gašparovič otvoril v Lučenci Chodník osobností Novohradu

LUČENEC - Chodník osobností Novohradu dnes slávnostne otvoril počas Dní mesta Lučenec prezident SR Ivan Gašparovič. Ako TASR povedala hovorkyňa mesta Mária Bérešová, komisia mestského zastupiteľstva vyberala osobnosti, ktoré mali vplyv nielen na samotné mesto, ale aj celý Novohrad.

slovakia

left justify in out

Fotografiu a krátku charakteristiku siedmich osobností Novohradu si oddnes môžu prezrieť návštevníci Lučenca na pilieroch, ktoré osadili v oddychovej zóne na Námestí republiky. Vyberali spomedzi už nežijúcich ľudí, na ktorých by mohli byť v regióne hrdí. Spomienkové miesto tak má evanjelický farár Ľudovít Pekár, pedagóg a divadelný režisér Pavol Karas, mešťanosta a policajný prezident Alexander- Sándor Wagner, majster kreslenia ľudových postáv František-Ferencz Gyurkovits, prvý slovenský župan Novohradu Ľudovít Bazovský, vynálezca a zakladateľ parnej tehelne Juraj-György Rakottay a niekdajší hlavný župný lekár Novohradu Samuel-Soma Plichta.

Prezident Ivan Gašparovič v Lučenci zablahoželal aj najlepším športovcom a kolektívom mesta Lučenec za rok 2012. Tých ocenila primátorka mesta Alexandra Pivková. Najväčšie úspechy tento rok nazbierali reprezentanti v boccii. "Pán prezident nás prekvapil tým, že prišiel všetkým osobne podať ruku. Z Lučenca je totiž aj kapitán reprezentačného tímu Slovenskej republiky v boccii Mário Šnúrik, ktorý obsadil na majstrovstvách Európy juniorov do 18 rokov v San Maríne 6. miesto. Ďalší úspešný, Marcel Sarvaš obsadil na majstrovstvách Európy juniorov do 23 rokov v Rimini 5. miesto," povedal prezident Slovenskej asociácie boccie Ján Šnúrik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies