Prezident Gašparovič je hrdý na krajanov v Maďarsku

NETKY.SK • 20 Február 2013, 12:17 • 2 min
Prezident Gašparovič je hrdý na krajanov v Maďarsku

Prezident Gašparovič je hrdý na krajanov v Maďarsku - Politika Slováci žijúci v Maďarsku si aj napriek ťažkým časom zachovali svoju národnú identitu. Vyhlásil to dnes na stretnutí s predstaviteľmi krajanov v Budapešti prezident SR Ivan Gašparovič, ktorý S

slovakia

left justify in out

img

Slováci žijúci v Maďarsku si aj napriek ťažkým časom zachovali svoju národnú identitu. Vyhlásil to dnes na stretnutí s predstaviteľmi krajanov v Budapešti prezident SR Ivan Gašparovič, ktorý Slovákom preto vyjadril svoj obdiv.

"Tie stáročia za ťažkých podmienok Slováci si zachovali svoj jazyk, zachovali si svoju kultúru, svoje tradície, zachovali si svoje územie a zachovali si aj svoju vieru. To je tá sila, ktorá nám umožnila dnes hovoriť, že Slovensko je zvrchovaný, samostatný štát," konštatovala hlava štátu a poznamenala, že za tých 20 rokov, ktoré neboli ľahké, neboli jednoduché, Slovensko muselo prekonať ekonomické problémy po rozdelení Československa.

"Som hrdý na Slovákov a hrdý som aj na vás - Slovákov, ktorí žijete v zahraničí, že presne v takýchto istých intenciách ste si zachovali svoje národné cítenie. Ale hrdý som aj na to, že ako príslušníci iného štátu ste štátu lojálni. Ste občania Maďarska a ako občania Maďarska musíte obhajovať pozíciu Maďarska vo svete. To k tomu patrí. To isté si veľmi prajem, aby bolo aj na Slovensku," zdôraznilGašparovič.

V závere dvojdňovej oficiálnej návštevy Maďarska prezident SR položí veniec k pomníku hrdinov na budapeštianskom Námestí hrdinov a navštívi mesto Gödöllö.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies