Prezident Fínska ocenil vzťahy s Ruskom

NETKY.SK • 17 Január 2018, 21:18 • 2 min
Prezident Fínska ocenil vzťahy s Ruskom

MOSKVA - Moskva a Helsinki zachovávajú také dobré vzťahy, nakoľko to dovoľuje medzinárodná situácia, povedal prezident Fínska Sauli Niiniste. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

On taktiež poznamenal, že pozície Ruska a Fínska sa nezbližujú v otázkach sankcií, Krymu a situácii na Ukrajine. Avšak Niiniste, ktorý chce ísť do ďalšieho prezidentského obdobia sľúbil pokračovať v politike zlepšovania vzťahov so susednými štátmi, najmä s Ruskom.

 

 

Fínsky prezident sa tiež dotkol otázky vstupu jeho krajiny do NATO. On poznamenal, že teraz členstvo v Severoatlantickej aliancii pre jeho krajinu je irelevantné, ale zdôraznil, že situácia sa môže zmeniť, v prípade zhoršujúcich sa vzťahov s Ruskom.

 

Avšak, ešte v októbri Niiniste povedal, že neverí v možnosť útoku Ruska na jeho krajinu, alebo na Poľsko, či pobaltské štáty. Predtým, ruský predseda vlády Dmitrij Medvedev povedal, že vzťahy dvoch krajín - Ruska a Fínska sú pevneé a dobrosrdečné, napriek tažkostiam v súčasnom politickom živote.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies