Prezident FIFA Infantino predstavil víziu pre budúcnosť

NETKY.SK • 14 Október 2016, 14:59 • 2 min
Prezident FIFA Infantino predstavil víziu pre budúcnosť

ZÜRICH - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino počas zasadnutia exekutívy organizácie predstavil plán "FIFA 2.0: Vízia pre budúcnosť".

slovakia

left justify in out

FIFA prvýkrát v histórii zverejnila plán pre efektívny rozvoj futbalu, zážitkov pre fanúšikov a vybudovanie silnejšie inštitúcie, uvádza sa na webe riadiaceho orgánu tohto odvetvia.

"Žijeme v časoch, ktoré nám ponúkajú nespočetne veľa príležitostí na to, aby sme krásnu hru urobili dominantnejšou, lepšou a zmysluplnejšou pre svet," povedal Infantino v sídle FIFA vo švajčiarskom Zürichu a doplnil: "Naša vízia - podporovať futbal, chrániť jeho integritu a priniesť ho všetkým - determinuje našu cestu vpred."

FIFA má v pláne počas najbližšej dekády poskytnúť viac než štyri miliardy USD na rozvoj v 211 členských asociáciách. Chce, aby sa zapojenie populácie (hráči, tréneri, rozhodcovia a fanúšikovia) zvýšilo zo súčasných 45 na 60 percent. Jedným z cieľov je tiež do roku 2026 zdvojnásobiť počet futbalistiek, a to na 60 miliónov. FIFA chce tiež pracovať na poli transparentnosti a kontroly finančných operácií.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies