Prezident FIFA Infantino navrhol, aby na MS 2026 hralo 48 tímov

NETKY.SK • 4 Október 2016, 07:46 • 2 min
Prezident FIFA Infantino navrhol, aby na MS 2026 hralo 48 tímov

BOGOTA - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA Gianni Infantino sa prihovára za zvýšenie počtu účastníkov MS 2026 z 32 na 48 tímov.

slovakia

left justify in out

Podľa nového formátu, ktorý švajčiarsky funkcionár predstavil počas svojho prejavu v kolumbijskej Bogote, by 32 mužstiev najskôr odohralo barážové zápasy. Ich víťazi by postúpili do skupinovej fázy MS, kde by sa k ním pridalo 16 nasadených tímov. Informovala o tom agentúra dpa.

 

Pôvodne sa hovorilo o zvýšeniu počtu účastníkov MS 2026 na 40 tímov. Proti tomuto návrhu sa postavil tréner nemeckej reprezentácie Joachim Löw. "Chápem, že pre menšie krajiny by sa otvorila cesta na MS, no treba prihliadať na športovú hodnotu. Zvýšením počtu účastníkov by utrpela kvalita šampionátu. Hráči, ktorí už teraz dosiahli svoj limit, by museli podstúpiť ešte väčšiu fyzickú i psychickú záťaž," povedal tréner úradujúcich majstrov sveta.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona