Prezident FIFA Blatter chce vylučovanie zo súťaží za rasizmus

NETKY.SK • 27 Október 2013, 11:28 • 2 min
Prezident FIFA Blatter chce vylučovanie zo súťaží za rasizmus

LONDÝN - "Vždy sa nájdu peniaze na zaplatenie sankcií a rovnako zastávame názor, že nemá zmysel hrať pred prázdnymi tribúnami," skonštatoval prezident FIFA.

slovakia

left justify in out

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter je zástanca ešte tvrdších postihov za rasistické správanie v súvislosti s týmto športovým odvetvím.

"Kongres FIFA skonštatoval, že je neprípustná akákoľvek zhovievavosť voči takýmto prejavom. Vždy sa nájdu peniaze na zaplatenie sankcií. Rovnako zastávame názor, že nemá zmysel hrať pred prázdnymi tribúnami, pretože futbal je tu pre divákov. Navyše, vylúčenie verejnosti neprávom postihuje fanúšikov hostí," upozornil Blatter v sobotu v Londýne na galavečere pri príležitosti 150 rokov od založenie Anglickej futbalovej asociácie (FA). 

"Musíme vyraďovať kluby zo súťaží, prípadne im aspoň odrátavať body. Len v tom vidíme cestu na vytlačenie neznášanlivosti a diskriminácie zo štadiónov. Ak k tomu nepristúpime, problém bude pretrvávať. Treba nazbierať odvahu a zaviesť takéto opatrenia," vyhlásil Blatter. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies