Prezident Ferrari: Už musíme začať vyhrávať

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 11:24 • 2 min
Prezident Ferrari: Už musíme začať vyhrávať

ŠANGHAJ - Ferrari nemá za sebou dobrý vstup do novej sezóny formuly 1 a prezident talianskej značky Sergio Marchionne už vyslal varovanie, že tím musí začať vyhrávať.

slovakia

left justify in out

Scuderia síce počas zimy znížila manko na majstrovský Mercedes, ale v doterajších troch podujatiach ho nezdolala v kvalifikácii ani pretekoch. Sebastian Vettel skončil tretí a druhý, Kimi Räikkönen druhý. Ferrari má navyše problémy so spoľahlivosťou, v austrálskom Melbourne musel odstúpiť Räikkönen po tom, ako zlyhanie turbodúchadla vyvolalo požiar v airboxe a v bahrajnskom Sachíre Vettel ani neodštartoval do pretekov pre zlyhanie motora v zahrievacom kole.

 

"Doteraz sme sa stretli s nedostatkom šťastia - nevyhrali sme. To sa musí zmeniť. Tím vie, že čas beží, takže potrebujeme začať získavať víťazstvá," povedal Marchionne pre Sky Sports. Ferrari naposledy zdolalo Mercedes na Veľkej cene Singapuru v septembri 2015. "Tím vypracoval monopost na úroveň, akú sme očakávali, a myslím si, že sme vedeli, že zo začiatku nebudeme mať na Mercedes. Ďalší vývoj musí prísť do bodu, kde už nebude možné rozpoznať rozdiel. To je veľmi dôležité pre prácu našich pilotov," dodal prezident Ferrari.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona