Prezident Európskej atletiky Hansen sa rád vrátil na Slovensko, teší sa na miestne pivo

NETKY.SK • 18 December 2015, 08:31 • 2 min
Prezident Európskej atletiky Hansen sa rád vrátil na Slovensko, teší sa na miestne pivo

BRATISLAVA - Prezident Európskej atletiky (EA) Svein Arne Hansen sa rád vrátil do Bratislavy a okrem odovzdávania cien najlepším slovenským atlétom tohto roka si aj zaspomínal na staré časy. Metropolu na Dunaji navštívil prvýkrát presne pred štyridsiatimi rokmi a už vtedy si zamiloval tunajší zlatý mok.

slovakia

left justify in out

Nórsky funkcionár, ktorého zvolili do čela EA v apríli, odovzdal okrem iného hlavnú cenu Atléta roka 2015 majstrovi sveta v chôdzi na 50 km Matejovi Tóthovi. "Je vždy dobré vrátiť sa do Bratislavy a stretnúť sa so starými priateľmi. V tomto prípade som však obzvlášť hrdý na vašich atlétov, špeciálne na vášho zlatého medailistu z Pekingu."

 

Hansen bol pravidelným návštevníkom niekdajšieho mítingu PTS a neskôr Grand Prix. "Je to už 40 rokov odkedy som tu bol prvýkrát na tomto podujatí. Poznám tu niekoľkých ľudí. Špeciálne som rád, že tu je môj priateľ Martin Šebesta, ktorý mi vtedy ponúkol výborné slovenské pivo a verím, že dnes večer budem mať možnosť ochutnať ho opäť. Takisto som rád, že vidím Imricha Ozoráka, ktorý patril k organizátorom mítingu. Mal naozaj svetovú kvalitu a v tej dobe nebolo vo vašej krajine ľahké zorganizovať také podujatie," povedal.

 

Vo štvrtok večer pochválil aj vedenie Slovenského atletického zväzu (SAZ) na čele s predsedom Petrom Korčokom. V novembri sa zaslúžili o to, že Čilistov pri Šamoríne získal organizáciu majstrovstiev Európy v roku 2017 v cezpoľnom behu. "Pred niekoľkými týždňami bol veľký súboj o usporiadanie ME medzi slovenským kandidátom a Dublinom. Jasným víťazom bol Peter Korčok a jeho tím, pričom rozhodla skvelá prezentácia. Teším sa, že o dva roky sa prídeme pozrieť na verím, že veľmi dobre zorganizovaný šampionát."

 

Hansen pri svojej kandidatúre na post prezidenta povedal, že vo funkcii zotrvá iba jedno volebné obdobie a chce presadiť zmeny na modernizáciu európskej atletiky. Medzi jeho agendu patrí napríklad doživotný zákaz pre dopingových hriešnikov. No situáciu s prijatím tohto návrhu nevidí ružovo. "Stále som za to a som si istý, že ma v tom podporí každý čistý športovec na svete. Šanca na úspech je však v tomto prípade malá. Už v roku 2003 to neprešlo po právnej stránke. Ak nepresadíme doživotie, tak som aspoň za zvýšené tresty od päť do osem rokov. Dopingoví hriešnici nie sú v atletike vítaní. Ak ukradnete z banky peniaze, potom síce môžete pracovať niekde inde, ale už nikdy nie v tej banke, kde ste to urobili," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies