Prezident Erdogan zavíta do Bieleho domu, s Trumpom budú riešiť sporné otázky a konflikt v Sýrii

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 08:48 • 2 min
Prezident Erdogan zavíta do Bieleho domu, s Trumpom budú riešiť sporné otázky a konflikt v Sýrii

WASHINGTON – Šéf Bieleho domu Donald Trump dnes prijme tureckého prezidenta Erdogana, na stretnutí budú diskutovať o sporných otázkach.

slovakia

left justify in out

V posledných mesiacoch si hlavy štátov v niektorých smeroch nerozumejú, napríklad v tom ako riešiť konflikt v Sýrii alebo neprijateľnú podporu Ameriky Kurdským povstalcom, ktorú odsudzuje turecký prezident, ktorá ale pomáha oslobodzovať mestá ovládané Islamským štátom.

 

Ankara okrem toho už dlho nalieha na Washington, aby jej vydala exilového duchovného Fethuláha Gulena, ktorý je vo svete považovaný za jedného z najdôležitejších a najznámejších moslimských osobností súčasnosti.

 

Bol zakladateľom hnutia, ktoré bolo po ňom pomenované ako Gülenovo hnutie. Je najväčším kritikom tureckého režimu ktorého chcú v Turecku postaviť pred súd v prípade ak ho Amerika vydá naspäť do jeho rodnej krajiny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies