Prezident Erdogan varoval EÚ pred uvalením sankcií na Turecko

NETKY.SK • 23 Október 2017, 19:23 • 2 min
Prezident Erdogan varoval EÚ pred uvalením sankcií na Turecko

ISTANBUL - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan varoval v pondelok Európu pred uvalením sankcií na Ankaru s odôvodnením, že Európska únia potrebuje, aby sa Turecko stalo jej členom.

slovakia

left justify in out

"Tí, čo dúfajú, že nás sankciami zrazia na kolená, si čoskoro uvedomia že robia veľkú chybu. Turecko nie je od Európy závislé, to Európa je závislá od Turecka," povedal na tlačovej konferencii v Ankare Erdogan s tým že vstup Turecka do EÚ by bol liekom na jej chronické neduhy.

 

"Bez Turecka bude EÚ trpieť izoláciou, dezilúziou a vnútornými konfliktami," dodal turecký prezident.

 

Oficiálne prístupové rozhovory medzi EÚ a Tureckom trvajú už 12 rokov. V dôsledku rozsiahlych čistiek a represií, ku ktorých v krajine dochádza od neúspešného puču z júla 2016, však prakticky uviazli na mŕtvom bode.

 

Viacero európskych štátov - znepokojených porušovaním ľudských práv a oslabovaním vlády zákona a demokracie v Turecku - dokonca požaduje ukončenie alebo pozastavenie prístupových rozhovorov.

 

Informovala o tom agentúra DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies